Helix Art
Een helix is een spiraal in oneindige beweging en voor ons geldt dat in de kunst van het leven. Ons leven in oneindige beweging. Naar binnen en naar buiten
verder lezen
Marjon Smit / Coaching
Wat mij fascineert is de mens en haar gedragingen, het hoe en waarom bij de ander en bij mezelf. Want in elk contact is er een spiegel met twee zijden, een (h)erkenning en bewustwording
verder lezen
Christof Schläger / Konstellator
Zentrale Objekte dieses Konstellators sind die drei Helix-Formen. Jede Helix ergibt sich aus einem doppelt gewendeltem Wellenmuster
verder lezen
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Marjon Smit

"...Marjon Smit is een sensitieve, warme en buitengewoon slimme vrouw. Zij heeft daarnaast veel levenservaring. Tot nu toe was alles wat ze mij liet inzien, raak...."

"...Marjon Smit, jij hebt mij geholpen om verder te groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling door een gesprek. Geweldige mentor!..."

"...Zelden ben ik iemand tegen gekomen die zo snel zo scherp de vinger op de zere plek kon leggen, dwars door al mijn afweer heen..."

 


Ik ben coach in hart en nieren. Ik werk vanaf mijn zeventiende met mensen. Eerst jaren in de psychiatrie, daarna in en met het theater en al meer dan vijfentwintig jaar in communicatie- en vaardigheidstrainingen. Wat mij fascineert is de mens en haar gedragingen, het hoe en waarom bij de ander en bij mezelf. Want in elk contact is er een spiegel met twee zijden, een herkenning, erkenning en bewustwording. Dat communicatie meer is dan woorden, weten wij al heel lang, het grootste deel vertellen wij non-verbaal. Onze lichaam liegt niet. Het vertelt ons vaak meer dan wij willen weten, geloven of bloot geven. En waarom zijn wij daar zo bang voor? Het is een directe communicatielijn met ons zijn, onze informatiebron, waar wij altijd toegang tot kunnen hebben, onze leidraad, onze veiligheid en onze kracht.
Het zijn meestal onze gedachten en emoties, die onze communicatie bepalen en in de weg zitten. En de meeste van onze gedachten en emoties vinden hun oorsprong in vroegere ervaringen. Die hadden destijds hun waarde en geldigheid, maar nu niet meer. Vooral negatieve ervaringen houden wij levend door er voordurend aan terug te denken met de daarbij horende emoties, die wij ergens in ons lichaam hebben opgeslagen. En te pas en vooral te onpas schieten ze weer op de voorgrond en bepalen onze communicatie met de ander, vertaald in vooroordelen en aannames. Ze zijn vaak onbetrouwbare raadgevers en versperren ons zicht op ons innerlijk weten, intuïtie, kortom die wie we werkelijk zijn.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coaching:

holistische thuissessies
Ik coach op een holistische manier.
Hoe je denkt, hoe je kijkt naar jezelf en jouw omgeving,
Wat je eet, wat je slikt en hoe je beweegt,
Hoe je slaapt en wat je droomt,
Dat alles speelt een rol als je even vastloopt in het leven.

Ik gebruik naast (non-) verbale taal, ook familie- en organisatieopstellingen, voice dialog, reiki, healing, bloesemremedies, kruiden en eenvoudige homeopathie.
Wat op dat moment is en nodig is.
Een sessie bij mij thuis duurt 1 ½ uur

kosten
zakelijk vanaf € 150,- exclusief BTW
particulier € 100,- inclusief BTW


Meer informatie / contact:
info@helixart.nl
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Feedback / reacties:

"De sessie van donderdag heeft echt geholpen en me weer inzichten gegeven van waar ik sta. Dus nogmaals dank en dit nu doorpakken en vasthouden voor mezelf!"
-Melissa

"Marjon weet precies de juiste dingen op het goede moment te zeggen. Betrokken, scherp, positief, fijngevoelig, breed georienteerd, open-minded, ervaren, gevoel voor humor, creatief, stimulerend en ruimte gevend. Voelde me helder gezien door haar. Ik heb door onze gesprekken het inzicht in mijn patronen vergroot en de stappen kunnen zetten waardoor ik anders in het leven ben gaan staan"
-Marjo

"Marjon Smit is een sensitieve, warme en buitengewoon slimme vrouw. Zij heeft daarnaast veel levenservaring. Tot nu toe was alles wat ze mij liet inzien, raak ... inzicht in eigen opstelling (groot en klein) en de basis die op orde moet zijn (liefde voor en verbinding met jezelf)"
-Julia

"Via deze weg wil ik wel kenbaar maken dat mijn coaching bij Marjon Smit super is bevallen en heel goed aansloot bij mijn coaching vraag. Marjon heeft mij inzicht gegeven hoe ik kan communiceren vanuit eigen kracht. Naast haar kennis en ervaring, is Marjon in staat een spiegel voor te houden om echt dieper te kijken waarom je op een bepaalde manier communiceert. Ze haalt de angel eruit om met een frisse blik verder te gaan. Naar mijn inziens de beste coaching die ik hebt gevolgd"
-Rifka

"Zelden ben ik iemand tegen gekomen die zo snel zo scherp de vinger op de zere plek kon leggen, dwars door al mijn afweer heen ... elke keer daarna zocht ze de grenzen van de confrontatie op maar altijd zorgvuldig en respectvol. Met als doel je verder te laten ontwikkelen naar jezelf ... Tijdens de coaching schakelde Marjon tussen de verschillende technieken binnen het hele spectrum, van cognitief tot spiritueel, om mij dat wat in mijn ontwikkeling nodig was te leren en/of zelf te laten ervaren / inzien. Ze wist daarbij altijd effectief de weerstand in de vorm van (nieuwe) beperkende gedachtes, overtuigingen die bij elke stap voorruit groter werden om te buigen naar nieuwe inzichten over mezelf, die ik - onder haar begeleiding - uiteindelijk zélf ontdekte. Met daarnaast ook goede praktische no nonsense tips om nieuw gedrag op basis van nieuwe inzichten toe te passen, zodat je zelf kunt ervaren hoe succesvol / bevrijdend dit kan zijn ... Zoek je een coach om je te helpen in je kracht te komen en schuw je de reis naar je diepste, donkerste zelf niet? Dan ben je bij Marjon aan het juiste adres!"
-Sabrina

"Vandaag heb ik het geleerde van vorige week in praktijk gebracht. Niet gepland, maar het voelt goed dat ik dit keer mijn grenzen heel goed heb aangegeven. Het koste niet eens zoveel moeite, maar achteraf toch wel spannend!"
-Monica
"Graag wil ik je nogmaals bedanken voor het confronterende gesprek ... Ik heb veel geleerd, en voer dankzij jou nu anders gesprekken. Zelfs online zie ik lichaamstaal beter en vraag ik door. Even 'Marjonnen' noem ik dat :-)"
-Gijs

"Het is prettig om met een kundig iemand over persoonlijke zaken te kunnen praten. Marjon is hiervoor bijzonder geschikt ... Marjon is een prettige vrouw om mee te praten en weet 'de vinger goed op de zere plek te leggen'."
-Henk Jan

"Marjon Smit, jij hebt mij geholpen om verder te groeien in mijn persoonlijke ontwikkeling door een gesprek. Geweldige mentor!"
- Chris

"Ik ben bij mijzelf (bij mijn gevoel) gebleven en heb aangegeven waar ik mij aan stoor en dat ik dat niet meer accepteer. Wauw! Dat voelde zo goed... We hebben vervolgens een goed gesprek gehad en duidelijke afspraken gemaakt. De afgelopen weken hebben zich meer situaties voorgedaan waar ik echt op mijn strepen heb gestaan, zowel zakelijk als prive en het is wonderlijk, maar het gaat me echt goed af. Mijn medewerkers geven aan dat het soms voor hun wel vervelend is, maar dat het ook meer duidelijkheid schept en dat het terecht is dat ik ze op sommige punten minder ruimte geef. Ook krijg ik te horen dat ik meer rust uitstraal. Grappig.. Nu is het echt niet zo dat ik alleen maar boos of zakelijk boos ben, maar het is wel een prettig idee dat ik daar nu ook bij kan als het nodig is. Fijn daarbij is dat ik nu ook makkelijker dingen los kan laten en kan delegeren zonder in de zorgmodus te blijven hangen. En ik voel mij veel krachtiger als persoon. Dus Marjon, ontzettend bedankt dat je maar door bleef "prikken" en mij mijn boosheid echt hebt laten voelen. Alle woede van de afgelopen tijd ging eruit en dat voelt als een enorme opluchting."
-Jeanette

"Ik kwam voor het eerst bij Marjon toen ik voor een lastige keuze stond wat betreft werk. In onze gesprekken hebben we niet alleen mijn werk onder de loep gelegd maar alles wat zich aandiende. En juist die holistische aanpak heeft ervoor gezorgd dat ik op een gegeven moment anders tegen bepaalde dingen aan kon kijken. Ze leerde me om onderscheid te maken tussen mijn eigen stemmen en die van anderen of het verleden. Maar wat me vooral is bijgebleven is de manier waarop ze me zowel liefdevol als scherp kon confronteren met mijn eigen gedrag en gedachtes. Bij haar kon ik me niet meer anders voordoen dan ik was ondanks dat ik dat soms wel probeerde. Ze hielp me door die reis heen waarin we alle laagjes afpelden tot ik uitkwam bij mijn eigen antwoord. Voor mij is ze iemand geworden naar wie ik altijd terug kan wanneer zich nieuwe, ogenschijnlijk onoplosbare vragen aandienen."
-Nicklee

"Enorm onder de indruk van Marjon, voornamelijk door de capaciteiten direct in te zien wat lichaamshouding voor effect heeft. Ook de achterliggende emoties weet ze het grootste gemak in te zien en terug te geven."
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
copyright 2021 Helix Art Vof